5.2.2014

Virkattu ja tärkätty tähtönen


Tämä tähti on syntynyt ehkäisemään stressiä :) virkkaaminen on rentouttavaa.
Suunnittelin tämän yhden isomman ohjeen pohjalta ja aloin sitten tekemään niitä oikein urakalla. Niitä on ehkä noin 30 kappaletta ja suurin osa niistä pääsee kuusenkoristeiksi. Toiset tähdet pääsevät koristamaan joulupaketteja.
 
 


Tässä pikapiirrustus virkkaus ohjeesta. Lähtee siitä, että luodaan 10 ketjusilmukkaa, liitetään ympyräksi kiinteällä silmukalla ja sitten siihen aloitetaan tekemään kerroksia. On aika helppo ohje, ainakin niille, jotka harrastavat virkkausta :)




Tärkkäykseen käytin erikeeperiä eli perusliimaa sekä vettä. Aina sama määrä molempia eli tein annoksen 1dl haaleaa vettä ja 1dl liimaa, sekoitetaan maitomaiseksi liemeksi. Kastoin tähtöset siinä, puristin ylimääräiset liimat pois ja asettelin elmukelmulla päällystetyn thyroxin päälle, kiinnitin nuppineuloilla (ei välttämätöntä). Annetaan kuivua vuorokauden ajan. Olen kokeillut myös sokeritärkkäystä, mutta mielestäni liimalla tuli parempi. On kovempi ja siistimpi, sokerilla tuli 'samean' värinen. Suosittelen lämpimästi liiman käyttöä ja kumihanskat kun on kädessä, ei sotkeennu kädet. Hanskat kannattaa ostaa 'käteen sopivina', työskentely helpompaa.

Ja virkkaus jatkuu... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti